Spela med en bonus

En oddsbonus är ett bra sätt att utöka spelkassan och kunna satsa lite större belopp. Många sajter erbjuder en välkomstbonus odds där du får extra pengar att spela för i samband med att du gör din första insättning. Ett exempel är att du får 2 000 kronor istället för 1 000 att betta på. Dock kommer de allra flesta med ett omsättningskrav som måste uppfyllas innan pengarna går att ta ut. Du måste alltså bestämma om du tror att du kan klara detta krav innan du godkänner en bonus spelbolag. Här berättar vi mer om vad du ska tänka på när du spelar med en bonus.

Hur spelar du bäst med en oddsbonus?

För att kunna utnyttja en bonus på bästa sätt är första steget att vara införstådd med villkoren. Går det till exempel att kombinera matcher eller måste det vara ett singelspel? Om villkoren säger att oddset måste vara minst 2.00 för att räknas mot omsättningen kan det oftast vara fördelaktigt att spela på en kombination. Oftast har du även en begränsad tid att omsätta din bonus. Spela därför under tidsperioder där det finns många matcher att välja på. När många ligor har uppehåll kan det vara svårt att hitta bra matcher. Ha tålamod när du spelar med en bonus. Det är lätt att bli frustrerad när du missar ett par spel vilket kan leda till att du satsar på ett lag du inte tänkt. Var beredd på att du inte kommer att få in alla spel du lägger.

Olika typer av bonusar

Den vanligaste typen av oddsbonus är den vi beskrev i inledningen, nämligen insättningsbonusen. Oftast kommer du se ett erbjudande i följande stil: 100 % i bonus på din första insättning upp till max 2 000 kronor. Skulle du utnyttja ett sådant erbjudande maximalt skulle det ge 4 000 kronor att spela för. Dessa kommer som sagt nästan alltid med ett omsättningskrav.

En annan form av oddsbonus är boosten som ger dig ett högre odds på en specifik match under en viss tid. Ett odds som normalt bara skulle ge 2.00 kanske ger hela 6.00 under en begränsad period. Andra populära bonusar är det riskfria spelet och gratisspel. Ett riskfritt spel innebär att du får tillbaka dina satsade pengar vid förlust. Ett gratisspel är precis som det låter, ett spel som är helt gratis. Här måste du normalt också omsätta din vinst om ditt bet går in.

Omsättningskrav

Ett omsättningskrav finns till för att spelbolagen inte kan dela ut gratis pengar hur som helst utan någon form av motkrav. På en oddsbonus kan du till exempel behöva omsätta ditt belopp 8-10 gånger till ett odds av minst 1,50 eller mer. Du kan vanligtvis lämna in kuponger med lägre odds men de kommer inte att räknas mot din omsättning. Detta måste även göras inom en viss period som kan vara allt från 7 dagar till 60 dagar. Du kan normalt följa din omsättning under “mitt konto” när du är inloggad hos spelbolaget.