Live betting

Att spela live är både spännande och möjlighet till större vinstchanser för den som kan analysera en match. Det är också underhållande att lägga ett eller flera bets samtidigt som du tittar på matchen. Låt oss säga att du spelar på ett lag när de ligger under med 1-0. Då kanske de står i 10x på att vända matchen. Skulle de faktiskt lyckas med detta vinner du alltså tio gånger din insats. Det finns alltså stora möjligheter inom live betting. Här kommer våra sport betting tips.

Hur fungerar live betting?

De flesta spelbolag har idag en sektion som är ämnad för betting live. Här ser du alla pågående events över hela världen, som går att betta på. Du kommer också att se oddsen ändras efter vad som händer i matchen. Om ett lag är i anfall kommer deras odds gå ned tillfälligt. Detsamma kan hända om de har en frispark i ett farligt läge. Normalt kan du följa med i oddset både på dator och mobil, perfekt om du är ute och tittar på matchen.

I övrigt fungerar live betting på samma sätt som pre-match, du väljer dina spel, väljer summan som du vill satsa och hoppas på att du gjort rätt val. Du som är van spelare vet hur marknadena ser ut, det finns ofta flera alternativ. Det går också att googla om du är osäker på någon marknad, till exempel “betting tips 1×2”.

Vissa bettingsajter erbjuder dessutom möjligheten att streama matchen direkt på sajten så du kan följa den direkt hos spelbolaget. Om oddset skulle ändras innan du hinner lägga ditt spel kommer du behöva acceptera oddsändringen innan spelet läggs.

Fördelar med live betting

En stor fördel med live betting är att du har chansen att analysera matchen innan du lägger ett spel. Du kan få dig en bild av spelet och se vilket lag som har övertaget. På så sätt kan du också dra nytta av oddsen. Till exempel kan du göra som i exemplet vi gav ovan och betta på ett lag som ligger under. Detta givetvis bara om du tror att de kommer kunna vända matchen. En annan fördel med live betting är att du oftast får högre och bättre odds än om du spelar pre-match, speciellt för sporter som till exempel hockey med mycket snabba vändningar. Live odds ger också en helt annan spänning eftersom allt kan hända i sport. Även om ett lag dominerar kan ett enda anfall förändra hela matchen.

Tips om live betting

För att lyckas med live betting räcker det inte med att ha spelförståelse under matchen, det är viktigt att vara påläst om lagen som spelar. Genom att ha koll på truppen kan du till exempel ana vad ett byte kommer att göra för matchbilden. Kanske slänger de in en spelare som helt kommer förändra matchen och spelet? När det kommer till live odds är det också bra att jämföra olika spelbolag för att se vem som har de mest fördelaktiga oddsen. Det kan även skilja mycket på utbud, speciellt om du är intresserad av lite mindre sporter. Vi rekommenderar även att du håller utkik efter bonusar som går att använda på betting, till exempel ett riskfritt bet på ett visst live-event.