ISFE uppmanar europeiska spelmyndigheter att vidta åtgärder mot skinbetting på nätet.

Efter en dom i Danmark förra månaden har Interactive Software Federation of Europe (ISFE) uppmanat europeiska tillsynsmyndigheter att stänga olagliga spelwebbplatser för hudspel.

Den danska spelmyndigheten bekräftade ett domstolsbeslut från Köpenhamns stad som förbjöd 15 olagliga spelwebbplatser att bedriva verksamhet i Danmark.

Domen resulterade i att totalt 25 webbplatser blockerades, varav huvuddelen erbjöd spel om hudspel.

Webbplatser för hudspel är särskilt besvärliga eftersom de är oreglerade och därmed tillåter spelande för minderåriga.

ISFE:s vd Simon Little sade att det var på tiden att europeiska tillsynsmyndigheter “följer den danska spelmyndighetens exempel”.

“Videospelsföretag möjliggör, underlättar eller godkänner inte omvandling av virtuella föremål eller valutor till pengar, eller deras användning utanför spelet, till exempel på olicensierade spelwebbplatser för tredje part”, tillade han.

“Videospelsindustrin tar sitt ansvar gentemot kunderna, särskilt barnen, på största allvar och stöder nu utbildningsinitiativ i hela Europa för att utbilda föräldrar om ansvarsfullt spelande och farorna med skinbetting och olicensierad handel med virtuella varor.”
Sex webbplatser för skinbetting blockerades tidigare av den danska spelmyndigheten i februari 2018. Myndigheten tillade i ett uttalande att det högre antalet den här gången berodde på en annan sökmetod.

“Vi kommer att fortsätta att arbeta målmedvetet och ihärdigt för att hitta och förbjuda olagliga webbplatser för skinbetting”, uppgav direktör Birgitte Sand, “men vi kan märka att just dessa webbplatser tenderar att försvåra vårt arbete med att registrera och blockera”.

“Vi kommer dock att fortsätta att bekämpa olagligt spelande och kommer att hålla ett vakande öga på webbplatser för skinbetting. Särskilt eftersom de ofta innehåller barn som spelar datorspel som när som helst kan förvandlas till spelverksamhet.”